Youtube Tekrar Kapanabilir.

YouTube’un kapatılması na sebep olan hakeret içeren videoların site yetkilileri tarafından tekrar yüklenmesi ile youtube un tekrar kapanacağını söyleyen sesler yükselmeye başladı.
Videoları kaldırıldıktan sonra site Türkiye üzerinden erişime açılmıştı, ancak youtube görevlileri kaldırdıkları videoları tekrar inceleyip gözden geçirdi, bu videoların telif hakları yasası gereği kaldırılmadığı hükmünü veren yetkililer çıkardıkları bu videoları aynı şekilde geri yükleme kararı aldı.
Tepkinin odağı olan videoları yükledikten sonra birde açıklamada bulunan youtube sözcüsü, Türkiye’deki kullanıcıların bu videolara ulaşamayacağını, Türkiye dışındaki dünya ülkeleri nde ise yayınlanacağını belirtti.
Gelen bu haber üzerine henüz cumartesi günü açılan youtube un tekrar kapanması ile ilgili sesler yükselmeye başladı, Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri Kurumu, burada daki konuyla ilgilenen mahkemenin kararını tekrar gözden geçirecek.
Video paylaşım sitesi YouTube’da bir başka dikkat çeken konu ise CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili olan görüntülerin hala sitede bulunduğu ve yayınlanmaya devam edildiği ortaya çıktı, Deniz Baykal’ın yakın çalışma arkadaşı CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş konuyla alakalı olarak ”durumdan haberimiz var, sayın Baykal’ın avukatı gerekli işlemleri başlatacaktır.” şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder